Steg-för-steg-process för återvinning av aluminium

Författare

Publicerat

Ladda ner appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vi förstår att nästa sak du tänker är hur hela processen för aluminiumåtervinning sker.
Vi vill också hålla dig informerad. Som sådan har vi detaljerat hela processen för återvinning av aluminium.

1. Samling av aluminiumskrot

Som i alla återvinnings aktiviteter är det första steget ialuminiumåtervinning samlingen. Detta steg innefattar insamling av begagnade aluminium material från olika hem. Normalt kommer de insamlade materialen att innehålla aerosolburkar, dryck burkar och aluminiumfolie brickor. Observera att vissa av dem kan ha specialiserade regler för återvinning.

Oftast samlas dessa material antingen via sopor. Nu kan du också sälja ditt aluminiumskrot via vår app.

2. Sortering av aluminiumskrot

Nästa steg är sortering. Verkligheten är att de flesta högar kommer att innehålla blandade material. Det vill säga stålburkar hittar vägen in i högen. Som sådan blir det viktigt att skilja mellan dessa material. På så sätt kan de båda passera rätt återvinningsprocess.

Som sådant gör det insamlade materialet det till materialåtervinning anläggningar. Här sorteras de. Sedan rengörs de också. Så småningom komprimeras de till balar. Observera att detta är efter separationen.

3. Strimling av aluminiumskrot

Nästa steg är att strimla aluminium balarna. Och detta sker i bearbetningsanläggningar där balarna transporteras till. Vid denna anläggning går balarna in i en industri förstörare som skär balarna i små bitar.

Detta steg syftar till att säkerställa att det är lättare för balarna att förlora alla beläggningar och målningar. Dessa målningar eller beläggningar är vanligtvis för dekoration och skydd. De är dock sekundära. Dessutom gör strimling smältningen lättare.

4. Sortering genom en magnet

Detta steg är mer för försiktighet. Detta för att säkerställa att inget stål når nästa steg. Som sådan, vid bearbetning anläggningen, står en magnet högt över balarna. De plockar sedan alla former av stål kvar i de strimlade bitarna. Detta säkerställer att återvunnet aluminium inte innehåller något stål och uppfyller de kvalitetsstandarder som ställts.

5. Avlackering av aluminiumet

I detta skede är allt som återstår aluminium. Det är dock fortfarande inte klart att komma in i ugnen. Detta beror på närvaron av en beläggning på den. Som sådan blir en specialiserad avdragare användbar här.

Det blåser varm luft på de strimlade bitarna. I sin tur förångas varje målning, bläck eller beläggning omedelbart. Pålen rengörs sedan med borttagen het gas.

6. Smältning av aluminiumet

Här överförs högen som nu är fri från stål och beläggningar till en ugn. Ugnstemperaturen är 7000C. Sedan används också andra kemikalier inuti smältan för att säkerställa att den bibehåller rätt sammansättning.

I sin tur får detta alla skräp – föroreningar – att flyta på toppen. Dessa föroreningar avlägsnas sedan med ett speciellt skrapverktyg.

7. Överföring till anläggnings ugnen

Nu når det smälta aluminiumet till hållugnen. Här står aluminium tills det blir klart för omvandling till göt. Hållugnen häller sedan regelbundet aluminium inuti formarna. Observera nu att varje block eller göt innehåller så mycket som 1,6 miljoner burkar drycker.

8. Göttransport

Detta är det sista steget i processen. Här lyfts götarna med hjälp av överliggande sken från gjut groparna. Därefter bildar götarna en kö där de väntar på att transporteras till ett valsverk.

Kvarnen rullar sedan götarna för att skapa tunna aluminiumrör. I sin tur säkerställer detta att arket har flexibilitet och styrka. Det är dessa ark som olika branscher sedan får för att packa sina varor. Metallplattorna samlas sedan in och används av förpacknings fabrikerna för att tillverka dryck burkar, folier och andra användbara produkter.

Fler inlägg från bloggen

Process för återvinning av järnskrot

Process för återvinning av järnskrot Metaller är en del av vår vardag, används för att tillverka bilar, lastbilar, tåg, tågspår, fartyg, flygplan,

Så återvinns rostfritt stål

Återvinning av stål och rostfritt stål Rostfritt stål är ett av våra mest använda tillverkningsmaterial. Stål är dock också ekonomiskt att återvinna,