Process för återvinning av järnskrot

Författare

Publicerat

Ladda ner appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Process för återvinning av järnskrot

Metaller är en del av vår vardag, används för att tillverka bilar, lastbilar, tåg, tågspår, fartyg, flygplan, vitvaror, bestick, krukor och stekpannor. Metall är uppdelat i två kategorier, järnhaltiga och icke-järnhaltiga. Järnmetaller innehåller stål och järn, med aluminium, koppar och mässing, exempel på icke-järnmetaller. Stål är 100% återvinningsbart och är det mest återvunna materialet per ton i världen. Att sortera järnmetaller från icke-järnmetaller är mycket enklare och billigare än att sortera olika plaster på grund av stålets magnetiska egenskaper.

Processen för metallåtervinning

Processen för metallåtervinning omfattar fyra steg. Metall samlas upp av skrotgårdar, där det sorteras i soptunnor. Alla icke-järnhaltiga metallföremål som innehåller en del av stål eller järn behandlas som skrotstål. Skrotmetaller säljer sedan skrotet till större superuppsamlare där det strimlas och sedan smälts i ugnar vid höga temperaturer för att producera block, göt eller ark som säljs till tillverkare av metallprodukter.

1. Insamling och sortering

Det första steget i metallåtervinning är insamlingen av alla metallprodukter. Adelaides invånare tar in en mängd metallföremål. Exempel på föremål som tas med för återvinning av skrot är vitvaror, värmeelement, stål- eller lättmetallfälgar, rulljalusier, cyklar och batterier, även kökshandfat i rostfritt stål kan återvinnas. Metallartiklar sorteras i skräphoppar, redo att transporteras till skrotmetall-superuppsamlare för bearbetning. Priserna på skrot är höga på grund av efterfrågan på skrot som har återvunnits.

2. Krossning och strimling

Skrotmetallbearbetningsanläggningar krossar först metallen i kompaktorer så att den lättare kan hanteras på transportband. Hammerfabriker strimlade sedan metallen i bitar på storleken på din hand.

3. Separation

Strimlad metall placeras sedan i magnetiska trummor som separerar järn- och icke-järnmetaller. Icke-metalliska material som färg eller plast avlägsnas genom att blåsa varm luft (550 ° C) genom den strimlade metallen och suga upp orenheterna som ett vakuum.

4. Smältning och rening

Nästa steg är att smälta de olika skrotmetallerna i stora ugnar. Varje metall har en specialdesignad ugn beroende på dess egenskaper. Ugnarna har bränsleeffektiva regenerativa brännare för att minska mängden energi som används och miljöpåverkan. De är också utrustade med jetrörare, vilket säkerställer en jämn temperatur och sammansättning genom att främja metallcirkulationen i ugnarna. Omröringsprocessen säkerställer slutprodukten av högsta kvalitet. Medan de är i smält tillstånd renas metallerna ytterligare genom “virvelström” -elektrolys innan de hälls i olika formar; beroende på metall och kyld. Stora aluminiumstänger; väger upp till 18 ton och innehåller cirka 1,5 miljoner begagnade burkar, skickas till fabriker där de rullas i ark och köps sedan av tillverkare av aluminiumburkar för att göra till nya burkar. Trots energikostnaderna som används vid återvinning av skrot är den energi som krävs mindre i detta fall jämfört med tillverkningen av råmaterial. Tillverkning av stål från återvunna burkar använder till exempel 75% mindre energi än vid tillverkning av stål från råvaror. Australien har cirka 90% återvinningsgrad för konsumerade stålprodukter, där varje ton återvunnet stål sparar 1130 kg järnmalm, mer än 630 kg kol och 54 kg kalksten bryts.

5. Hjälper till att tillfredsställa den ökande efterfrågan

När befolkningen ökar ökar också behovet av aluminiumprodukter. Idag har aluminium fler användningsområden och applikationer än andra metaller. Detta innebär att det bör finnas en kontinuerlig produktion av denna metall för att möta den ökande efterfrågan. Att bryta enbart är inte tillräckligt för att möta denna efterfrågan. Återvinning kommer därför in för att överbrygga klyftan. Faktum är att hälften av aluminiumburkarna återvinns. Tillverkarna använder idag cirka 35 procent av det återvunna aluminiumet och cirka 65 procent av det naturliga aluminiumet för att möta deras tillverkning behov. Därför är det nödvändigt att återvinna aluminium.

6. Kontinuerlig användning

En annan god nyhet som kommer med återvinning är möjligheten till kontinuerlig användning. Återvinning av papper är en bra idé. Men med tiden skulle du inte kunna återvinna ett visst pappersmaterial igen. Lyckligtvis är detta inte fallet med aluminium. Exakt kan vi återvinna aluminium för oändlighet. Det skulle inte på något sätt påverka kvaliteten på aluminium produktionens egendom. Du förstår att återvinning är hållbart, till skillnad från gruvdrift av nytt aluminium.

7. Minskning av deponi

Avfallshantering blir ett stort problem i dagens ekonomier. Hantering av fast avfall är faktiskt ett av de största problemen som många länder i världen idag står inför. De flesta länder gräver upp stora hål i marken för att begrava avfall. Genom att återvinna aluminium sparas det utrymme som behövs för att begrava aluminium avfallet och kan användas för andra ändamål. Sammanfattningsvis är aluminiumåtervinning viktigt för miljön och människor över hela världen. Det är viktigt för alla världens ekonomier att anta återvinning av fast avfall och minska koldioxidutsläppen.

Sammanfattning

En sak du har lärt dig hittills är att det är mycket möjligt att återvinna aluminium. Vi har faktiskt också diskuterat processen genom vilken du kan få det gjort. Vi vill dock att du ska komma ihåg att det här är ett utmärkt val att göra detta. Och det är därför vi har diskuterat de olika fördelarna med aluminiumåtervinning. Så nu tror vi att du vet bättre. Det finns ingen anledning till att återvinning inte ska vara högst upp på listan. Så kom till det och håll miljön säker.

Fler inlägg från bloggen

Så återvinns rostfritt stål

Återvinning av stål och rostfritt stål Rostfritt stål är ett av våra mest använda tillverkningsmaterial. Stål är dock också ekonomiskt att återvinna,