Återvinn aluminium

Exempel på typer av aluminiumskrot vi samlar in:

Aluminium Olegerat
Aluminium profil
Aluminiumkabel
Aluminiumspån
Aluminiumlina
Aluminiumfälgar 

Riktpris för
aluminiumskrot:

2-15 SEK/Kg

Ladda ner Skrotsamlarens app

Vad är aluminium?

Aluminium är en typ av metall som är väl anpassad för att återvinnas. Aluminium används idag i många olika typer av förpackningar och andra typer av konsumentprodukter från aluminiumfolie,  dryckesförpackningar i burk, och engångsförpackningar för mat. Aluminium användningen har fördubblats 5 gånger under de senaste 60 åren. Det aluminiumskrot vi återvinner är en viktig råvara för kretsloppet för aluminum.

Hur återvinns aluminium?

Idag är aluminium ett vanligt inslag i de flesta förpackningar. Det är inte ens dess enda användning. Vi hittar också aluminium som det primära materialet när vi får öl eller läsk. Detta tack vare materialets hållbarhet och lätta vikt.

Vanligtvis är det första du tänker på papperskorgen. Men du har en ny kärlek till din miljö. Som sådan undrar du om återvinning är en rimlig möjlighet. I Sverige har vi sedan länge en tradition att återvinna aluminiumburkar genom att panta dem på utvalda platser. Därmed var vi tillbaka en slant för att ha hjälpt till att bidra till en bättre miljö.

Här nedan så förklarar vi processen om hur aluminium återvinns på bästa sätt för skapa en hållbar miljö. Läs vår steg-för-steg guide om processen för återvinning av aluminium

Vad är aluminiumåtervinning?

Låt oss först ge ett svar på den otroliga frågan om du kan återvinna aluminium. Från själva ämnet borde det inte vara något tvivel om att du kan återvinna aluminium.

Det innebär att det är möjligt att bearbeta nytt aluminium för nytt bruk. I den här situationen skickar du dina aluminiumburkar och produkter till återvinningscentraler. Sedan bearbetar de det till råvara. (Vi kommer till steg för steg-processen för återvinning senare). Nu när återvinningen är klar kommer de tillbaka som nya material. Till exempel kan aluminiumburk som innehöll läskedrycker tidigare komma tillbaka till husöl.

Det fantastiska med hela processen är att den kan fortsätta på obestämd tid. Just aluminium tappar inte sina egenskaper oavsett hur många gånger du återvinner dem. Som sådan kan du fortsätta att återvinna utan rädsla för att slita på aluminium materialet.

Tänk också på att idag arbetar aluminiumproducenter med olika individer, företag, organisationer och till och med samhällen i detta syfte. De arbetar tillsammans för att skapa industriella och återvinningsprogram som gynnar industrin och samhället.

Har du andra typer av metaller?

Om ni har andra typer av metaller ni vill återvinna kontakta oss