Hur är processen för återvinning av mässing?

Författare

Publicerat

Ladda ner appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Återvinningsbarhet i mässing: Miljö- och ekonomiska fördelar

Mässing har kapacitet att återvinnas oändligt tider som har betydande miljö och ekonomi fördelar. Mässing är en kopparbaserad legering som inte gör det tappar sina kemiska eller fysikaliska egenskaper i återvinningen bearbeta.

Hur återvinns koppar steg för steg med koppartrådsgranulator?

Återvinningsprocessen för mässing är mindre energiintensivjämfört med aluminium och stål och ger mindre koldioxidavtryck. Möjligheten att återanvända mässing från återvunnet material är en hyllning till en miljö som är miljövänlig medveten om sin användning av naturresurser.

Ekonomiska fördelar

Mässingsindustrins hela ekonomi är beroende av ekonomisk återvinning av eventuella överskottsprodukter. Det finns ett brett utbud av mässingsmaterial gjorda för en stor variation av ansökningar. Att använda den mest lämpliga och låga kostnaden råvara för tillverkning av komponenter ger det mest ekonomiska värde. Mässing för extrudering och hetsmide är normalt tillverkad av en grundläggande smälta av skrot med liknande komposition med mindre justeringar. Användningen av mässingsskrot innebär att kostnaden av den tillverkade mässingen är betydligt mindre än den kan annars vara.

Hur är processen för återvinning av mässing?

Återvinningsprocessen för mässing är mindre energiintensivjämfört med aluminium och stål och ger mindre koldioxidavtryck. Möjligheten att återanvända mässing från återvunnet material är en hyllning till en miljö som är miljövänlig

medveten om sin användning av naturresurser.

På Skrotsamlaren erbjuder vi mässingåtervinningstjänster till allmänheten. Det är viktigt att veta att det finns olika typer av mässing. Faktum är att ordet mässing ofta används för att hänvisa till en mängd olika legeringar som har olika egenskaper, färg och värde. Vi köper olika typer av mässing som ofta finns där ute.

Den vanligaste typen av mässing är allmänt känd som gul mässing. Rött mässing är inte lika vanligt som gult mässing. Det finns dock vissa ofta använda material som är gjorda av denna schweiziska kopior av mässing. Vanliga föremål tillverkade av rött mässing inkluderar pumputrustning, bevattningssprinkler och vattenmätare.

Vid återvinning av mässing är det viktigt att se till att det är rent. Annars kanske du inte får betala hela värdet för din metall. För att det ska anses vara rent bör du se till att det inte finns några föroreningar som inte är mässing kvar. Vanliga föroreningar inkluderar plast, aluminium och stål. Vissa beläggningar, som silverfärgade beläggningar (som är mycket vanliga på mässingsmaterial), anses dock i allmänhet inte vara tillräckligt betydande för att förhindra att din mässing anses vara ren. Vid återvinning av mässing bedömer köparen vanligtvis om mässingen är ren eller smutsig och separerar icke-gul mässing, eftersom det tenderar att ha olika värde.

Smutsigt mässing har vanligtvis främmande föroreningar som färg, olja och andra metaller. Glas och trä kan också göra att din mässing betraktas som smutsig. Om det är koppar kopplat till ditt mässingsmaterial, orsakar detta vanligtvis inte att det är kvalificerat som smutsigt. Detta beror på att koppar används för att kopiera klockor som producerar mässing. Men för mycket koppar kommer att få det att betraktas som kopparmaterial istället för mässing. Prissättningen för dessa typer av material beror vanligtvis på materialets skick och om det är smutsigt eller rent.

Ammunition är en vanlig källa till mässing, vanligtvis kallad gevärsmässing. Detta inkluderar förbrukade skal (se dock till att du separerar dina mässingsskal från aluminium- eller järnskal.) Det är extremt viktigt att undvika återvinning av levande ammunition. Detta kan utgöra en viktig fara. Observera att silverfärgade mässingsskal i allmänhet är täckta med ett mycket tunt nickelskikt och vanligtvis kan blandas med vanliga replika klockor. Gevärsmässing betalar ofta mindre än andra typer av mässing på grund av behovet av att se till att det inte finns några levande rundor innan återvinningsprocessen kan börja.

Vissa mässingsmaterial som vanligtvis återvinns inkluderar mässingsslagg och svängor, som kan variera i mässingstyp och mängd föroreningar. Vattenmätare och sprinklers är ofta svåra att bryta ner och separera, men de kan prissättas annorlunda på grund av deras låga nivåer av kontaminering med andra material. Det finns vissa mässingsartiklar, såsom mässingsradiatorer, som i allmänhet inte kan återvinnas genom återvinningsprocessen.

De kan dock ha mer värde som bil- eller lastbilsdelar; det gör aldrig ont att fråga.

Fler inlägg från bloggen

Process för återvinning av järnskrot

Process för återvinning av järnskrot Metaller är en del av vår vardag, används för att tillverka bilar, lastbilar, tåg, tågspår, fartyg, flygplan,

Så återvinns rostfritt stål

Återvinning av stål och rostfritt stål Rostfritt stål är ett av våra mest använda tillverkningsmaterial. Stål är dock också ekonomiskt att återvinna,