Fördelar med återvinning av aluminium

Författare

Publicerat

Ladda ner appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vi förstår att nästa sak du tänker är hur hela processen för aluminiumåtervinning sker.
Vi vill också hålla dig informerad. Som sådan har vi detaljerat hela processen för återvinning av aluminium.

1. Sparar energi

Detta är kanske den viktigaste fördelen med återvinning av aluminium. Det sparar oss från att spendera den betydande mängd energi som krävs för aluminiums nya produktion.

Om du är osäker på hur det sker, så här. Du måste göra massor av grävningar för att komma till aluminium. Vanligtvis kräver detta användning av stora maskiner och utrustning som du måste driva. Detta maskineri i sin tur förbrukar betydande energi som ökar energibehovet för att producera aluminium.

Men med återvinning kan vi undvika att gräva. Nu kan vi enkelt samla in gammal och begagnad aluminium. Använd dem sedan för att skapa nya material som vi behöver. Bara så att du vet, med återvinning sparar vi 95 procent av den energi som behövs för ny och oskulds produktion.

Ännu mer, med återvinning finns det bara 5 procent växthusgasutsläpp av vad vi skulle ha registrerat naturligt. Så du förstår, det finns inget fall där återvinning inte betalar oss. Tänk också på att denna energibesparing kan driva 4,4 miljoner hem under ett helt år. Vi slår vad om att det låter imponerande.

2. Förhindrar utarmning av en värdefull vara

Om du inte visste är materialet som till stor del ansvarar för aluminium bauxit. Vanligtvis krävs gruvdrift för att få detta. Nu, med tanke på antalet aluminium material som vi använder varje år, kan du se att det är mycket beroende av bauxit.

Tja, med återvinning behöver detta inte vara fallet längre. Vi kan nu undvika beroende av den nya bauxiten. I sin tur kan vi fortsätta att maximera redan utvunna bauxit. Resultatet av detta är att vi inte tömmer våra naturresurser.

3. Det är lönsamt

En annan fördel med återvinning av aluminium är att det är lönsamt för både dig och företagen. När det gäller produktionsföretag, tacka återvinning, spenderar de mindre på råvaror. I sin tur gör det det lättare för dem att göra vinst efter produktion.

Å andra sidan är det lönsamt för dig. Det beror på att du alltid kan sälja dina aluminiumburkar för pengar. Till exempel betalas nästan en miljard dollar varje år till ägare av begagnade aluminiumburkar. Du kan alltid hoppa in på det här och dra nytta av det.

4. Förhindrar miljöförstöring

Vi måste säga att detta är en betydande fördel med återvinning. Ja, du kanske tror att det inte gynnar dig direkt. Men du har fel; förebyggande av miljöförstöring är något som påverkar oss alla.

Precis, utan återvinning, fortsätter vi att bryta. Vi slår vad om att vi inte behöver påminna dig om att detta orsakar betydande luft- och vattenföroreningar. Faktum är att den ansvarar för frisättningen av dessa olika toxiner som är ansvariga för klimatförändringarna.

När det gäller luftföroreningar producerar industrin en betydande mängd koldioxid. Faktum är att det bidrar med så mycket som 14,1 procent av gasutsläppen i samband med material som kan ersättas med återvunnet material. Du kan också räkna med att industrin producerar kväveoxid och svaveldioxid, vilket bidrar till sura regn.

Men med återvinning kan du undvika detta. Vi slår vad om att det är goda nyheter. Även vattendrag lämnas inte opåverkade. Detta beror på att hela processen med nya produkter resulterar i cirka fem ton kaustisk lera.

LÄS Är global uppvärmning verklig? Topp 5 argument till förmån och emot det

I sin tur kan detta förorena både grundvatten och ytvatten. Så småningom har detta inte bara negativa effekter på vattenlevande liv. Det påverkar oss som människor. Lyckligtvis kan vi undvika allt detta med återvinning. Så du kan säga att det är värt att lyssna på återvinning och skydda miljön

5. Hjälper till att tillfredsställa den ökande efterfrågan

När befolkningen ökar ökar också behovet av aluminiumprodukter. Idag har aluminium fler användningsområden och applikationer än andra metaller. Detta innebär att det bör finnas en kontinuerlig produktion av denna metall för att möta den ökande efterfrågan. Att bryta enbart är inte tillräckligt för att möta denna efterfrågan. Återvinning kommer därför in för att överbrygga klyftan.

Faktum är att hälften av aluminiumburkarna återvinns. Tillverkarna använder idag cirka 35 procent av det återvunna aluminiumet och cirka 65 procent av det naturliga aluminiumet för att möta deras tillverkning behov. Därför är det nödvändigt att återvinna aluminium.

6. Kontinuerlig användning

En annan god nyhet som kommer med återvinning är möjligheten till kontinuerlig användning. Återvinning av papper är en bra idé. Men med tiden skulle du inte kunna återvinna ett visst pappersmaterial igen. Lyckligtvis är detta inte fallet med aluminium.

Exakt kan vi återvinna aluminium för oändlighet. Det skulle inte på något sätt påverka kvaliteten på aluminium produktionens egendom. Du förstår att återvinning är hållbart, till skillnad från gruvdrift av nytt aluminium.

7. Minskning av deponi

Avfallshantering blir ett stort problem i dagens ekonomier. Hantering av fast avfall är faktiskt ett av de största problemen som många länder i världen idag står inför. De flesta länder gräver upp stora hål i marken för att begrava avfall. Genom att återvinna aluminium sparas det utrymme som behövs för att begrava aluminium avfallet och kan användas för andra ändamål.

Sammanfattningsvis är aluminiumåtervinning viktigt för miljön och människor över hela världen. Det är viktigt för alla världens ekonomier att anta återvinning av fast avfall och minska koldioxidutsläppen.

Sammanfattning

En sak du har lärt dig hittills är att det är mycket möjligt att återvinna aluminium. Vi har faktiskt också diskuterat processen genom vilken du kan få det gjort. Vi vill dock att du ska komma ihåg att det här är ett utmärkt val att göra detta. Och det är därför vi har diskuterat de olika fördelarna med aluminiumåtervinning.

Så nu tror vi att du vet bättre. Det finns ingen anledning till att återvinning inte ska vara högst upp på listan. Så kom till det och håll miljön säker.

Fler inlägg från bloggen

Process för återvinning av järnskrot

Process för återvinning av järnskrot Metaller är en del av vår vardag, används för att tillverka bilar, lastbilar, tåg, tågspår, fartyg, flygplan,

Så återvinns rostfritt stål

Återvinning av stål och rostfritt stål Rostfritt stål är ett av våra mest använda tillverkningsmaterial. Stål är dock också ekonomiskt att återvinna,