Steg för steg återvinning koppar med koppartrådsgranulator

Författare

Publicerat

Ladda ner appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Återvinning av koppar

Koppar tenderar att ge mest pengar jämfört med annan återvinningsbar metallskrot. Om du renoverar ditt hem eller äger ett företag som producerar skräpmetall, kan du överväga att återvinna det för extra pengar. De flesta koppartråd kräver lite förberedelser för att få det högsta priset. Den har ofta isolering eller andra anslutna komponenter som sänker dess värde. Samla skrot av koppartråd tills du har cirka 20 kg. eller mer, ta bort komponenterna och ta med dem till ett återvinningscenter för att sälja.

Hur återvinns koppar steg för steg med koppartrådsgranulator?

Att använda koppartrådsgranulator för återvinning av koppar är väldigt enkelt och innehåller bara fyra steg: strimling, krossning, luftseparering och elektrostatisk separering.

1. Strimling

Om dina koppartrådar är tjocka kablar eller sammanflätade koppartrådar är dokumentförstöraren mycket nödvändig, eftersom dokumentförstöraren kan förbehandla dem direkt och få efterföljande maskiner att minska arbetstrycket och förlänga deras livslängd.

2. Krossning

Om din koppartråd innehåller järn, kommer vår tekniker att föreslå att du lägger till en magnetisk avskiljare före krossen för att ta bort järn, vilket gör följande kopplings- och plastseparationsprocess blir mycket enklare. Kross kommer att krossa koppartrådens bitar i små partiklar, som nästan är en blandning av koppar och plast.

3. Luft separerars

Genom att utnyttja den olika vikten av koppar och plast kan luftseparatorn separera koppar från plast och separeringshastigheten är cirka 97% – 98%.

4. Elektrostatisk separering

För att främja separationshastigheten rekommenderar våra ingenjörer att lägga till elektrostatisk separator efter luftavskiljare. Elektrostatisk avskiljare kan fortsätta bearbeta den blandade koppar och plast efter luftseparering och separera koppar från plast som har samma tyngdkraft som koppar. Efter elektrostatisk separering kan separationshastigheten nå 99,9%.

Fler inlägg från bloggen

Process för återvinning av järnskrot

Process för återvinning av järnskrot Metaller är en del av vår vardag, används för att tillverka bilar, lastbilar, tåg, tågspår, fartyg, flygplan,

Så återvinns rostfritt stål

Återvinning av stål och rostfritt stål Rostfritt stål är ett av våra mest använda tillverkningsmaterial. Stål är dock också ekonomiskt att återvinna,